stranački izbori

Bira se novi šef hrvatskog SDP-a, Grbin ubjedljivo vodi

GRBIN (1)

Za Bernardićevog nasljednika takmiče se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić

Prvi rezultati izbora novog predsjednika hrvatskog SDP-a pristižu, a SDP-ov zastupnik u hrvatskom Saboru Siniša Hajdaš Dončić za Novu TV kazao je kako je Peđa Grbin u prednosti.

“U Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku, Zadru… vodi Grbin i to znači da će imati 40-ak posto glasova”, kazao je Hajdaš Dončić te dodao kako to znači da će u drugi krug Grbin i Kolar.

“Mislim da sa Peđom Grbinom imamo mogućnosti za četiri godine dobrano napasti Andreja Plenkovića”, rekao je.

Rezultati nakon 55,59 posto obrađenih biračkih mjesta

Rezultati nakon 55,59 posto obrađenih biračkih mjesta

Komentirao je i loš rejting SDP-a.

“Bilo je i gore. SDP je poznat kao stranka koja ima unutarnjih previranja jer je stranka slobodnomislećih ljudi”, kazao je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić je kazao i kako ne zna gdje je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Nisam ga vidio ni čuo već mjesec dana”, kazao je.

Za Bernardićevog nasljednika takmiče se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas komentirao je zašto kasne rezultati.

“Nisu obrađeni svi rezultati, za sada je obrađeno 34 posto listića i na tom postotku u drugi krug idu Peđa Grbin i Željko Kolar”, rekao je za N1.

Pravo glasa imalo je oko 12.000 članova stranke, odnosno oni koji su podmirili članarine. Treba napomenuti i kako je moguć drugi krug izbora ako danas niko ne osvoji više od 50 posto glasova. A to je po svemu sudeći prilično izvjesna opcija.