Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša Trumpova supruga želi biti ambasadorica u Češkoj

donald-3

Ivana Trump (67), bivša i prva supruga novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Drzava Donalda Trumpa izjavila je kako želi obnašati funkciju ambasadorice u Češkoj.

Ivana Trump, koja je češkog porijekla, svoju želju za obavljanjem funkcije ambasadora SAD-a u Češkoj otkrila je u intervjuu za “New York Post”.

“Porijeklo vučem iz te zemlje a znam i jezik. Osim toga, svi me poznaju, ne samo u SAD-u, nego i u cijelom svijetu. Napisala sam tri knjige, koje su prevedene na 25 jezika u 40 zemalja”, kazala je Trump.

Govoreći o svom bivšem mužu i novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu, podsjetila je kako se on odrekao plate od 400 hiljada dolara, te dodala kako bi Trump mogao odbiti koristiti predsjednički avion “Air Force One”, a u mjesto njega uzeti Boeing 757 u vrijednosti od 100 miliona dolara.

U “privremenoj ekipi” koja će Donaldu Trumpu biti na ispomoći do 20. januara 2017. godine, kada će biti inauguriran za predsjednika, nalaze se i njegova djeca Ivanka, Donald Jr. i Eric Trump, te zet Jared Kushner.

U medijima se puno špekuliralo i to da li će Trumpovoj kćerki Ivanki pripasti neka funkcija u Bijeloj kući, obzirom da je bila aktivna tokom predsjedničke kampanje. Ivanka je izjavila kako neće obnašati bilo kakvu funkciju, nego da će voditi očeve firme.