Bivši predsjednik Gruzije prijetio da će skočiti s krova zgrade, pa uhapšen (VIDEO)

saka

Pripadnici ukrajinske policije uhapsili su bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na krovu njegove kuće u Kijevu. On je prijetio da će se ubiti skokom.

Sakašvili, kod kojeg je policija došla rano jutros kako bi izvršila pretres stana, popeo se na krov i zaprijetio da će skočiti, javila je nešto ranije danas Televizija 1+1.

Ispred stana su odmah stigli spasioci i ljekari. Jedan od saradnika bivšeg predsjednika Gruzije hospitalizovan je sa prelomima ruke i noge, javila je televizija.

Kako je saopštila ukrajinska agencija UNN, pozivajući se na izvore, pretres se vršio zbog sumnje da protestne akcije u kojima učestvuje političar finansira okruženje bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.

Podsjetimo, Sakašvilijev saborac David Sakvarelidze jutros je izjavio da su nepoznate osobe provalile vrata Sakašvilijevog stana u Kijevu.

– Sada se Sakašvili nalazi na krovu i vodi pregovore sa policijom. Čuju se glasovi. Političar govori da će, ako ga neko dotakne, skočiti sa krova. Do stana su došli spasioci i doktori. Jedan od saradnika bivšeg predsjednika Gruzije hospitalizovan je sa prelomima ruke i noge – javila je televizija.

https://www.youtube.com/watch?v=YfiUgbHvesE