Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Aleksandra Vučića

srbija-specijalna-policija-specijalci

Siniša Milić iz Šehovića, bivši pripadnik policije RS i srbijanske Specijalne antiterorističke jedinice, koji se dovodi u vezu sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom, uhapšen je zbog sumnje da je pratio Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je juče da je privedeni osam puta zatečen u obilasku Vučićeve kuće i da je nakon privođenja više puta mijenjao iskaz, a posljednji put je rekao “da to radi za nečiji račun”.

“U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, MUP radi na rasvjetljavanju cijelog slučaja.

“Pojačane su mere bezbednosti predsednika Vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice”, istakao je Stefanović.

Prvi policajac Srbije naglasio je da je osumnjičeni prilikom privođenja bio u audiju A8.

Dodao je da je osumnjičeni rođen 1973. godine, te da je do 2009. godine bio pripadnik policije RS i Srbije.

Crnogorski mediji su prije nekoliko godina objavili da je Milić, koji je nastanjen u Beogradu, protjeran iz Crne Gore, te da je ta odluka uslijedila nakon što je inspektorima potvrđeno da je on Đurovićev tjelohranitelj. Protjerivanju je prethodilo hapšenje Milića.

Milić projeran iz Crne Gore Bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Srbije i Specijalne policije RS Siniša Milić protjeran je iz Crne Gore u avgustu 2013. godine i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova napustio je tu državu na graničnom prelazu Šćepan Polje.

Ta odluka uslijedila je nakon što je inspektorima potvrđeno da je Milić tjelohranitelj Luke Đurovića, koji u policijskim evidencijama slovi za vođu najjačeg barskog klana. “Vijestima” je iz MUP-a nezvanično rečeno da je Milić, tokom informativnog razgovora sa policijskim službenicima, potvrdio da obavlja poslove fizičkog obezbjeđenja Đurovića i da je to razlog njegovog boravka u Crnoj Gori. I

Isti izvor saopštio je da je Milić, koji je trenutno zaposlen u agenciji za obezbjeđenje ličnosti „Conccot“, u Crnoj Gori boravio oko mjesec dana. Milić je rođen u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, a nastanjen je u Beogradu. Luka Đurović je od policije označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru.

Bila je to druga policijska zabrana ulaska u Crnu Goru koja je izrečena na teritoriji koju pokriva barska policija. Krajem jula iste godine je dvogodišnja zabrana izrečena Ljiridonu Keljmendiju, sinu Nasera Keljmendija. bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice srpske policije, koji je radio kao obezbjeđenje.