Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Biznismen Nedim uzeo svoje dvoje djece i nestao bez traga

nedim3333211

Molim vas, nemam vam šta reći, s vrata je poručio otac nestalog zagrebačkog poduzetnika Nedima Novalića (39).

Govorio je teško i polako, a na licu mu se vidjela zabrinutost, piše 24sata.hr.

Nedim se 19. februara ove godine udaljio iz Ulice Jana Sibeliusa u zagrebačkom naselju Prečko. Sa sobom je poveo i svoje sinove u dobi od tek dva i 14 mjeseci. U zagrebačkoj policiji su potvrdili da je nestanak prijavljen i da tragaju, kako za nestalim biznismenom tako i za djecom. Druge detalje nisu željeli iznositi.

– Ne bih ništa o tome. Možda su mu na tragu, možda ih svu trojicu nađu već danas. Unuka mi je također očajna. Djeca su joj jedina zanimacija od 0 do 24. Kad se samo sjetim radosti kad je rodila drugo dijete – rekla je Jutarnjem listu prabaka nestalih dječaka.

Stanari Sibeliusove ulice, gdje je posljednji put viđen, nisu mogli reći ništa više o Novaliću. Štoviše, nisu ga prepoznali s fotografije niti su ga viđali u svojoj ulici.

Inače, Novaliću je još prošle godine određen istražni zatvor jer se nije odazivao pozivima policije da se javi na ispitivanje vezano uz kaznenu prijavu koja je protiv njega podignuta zbog računarske prevare.

Naime, gospođa kojoj je navodno pomagao optužila ga je da joj je bez njenog znanja “peglao” karticu za svoje potrepštine i ukupno potrošio oko 9.000 kuna. Budući da mu nisu mogli ući u trag niti su ga terenskim provjerama pronašli na adresi prebivališta, u aprilu prošle godine na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva Županijski sud u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor.

– Otkad sam mu određena kao branitelj po službenoj dužnosti u aprilu prošle godine, nisam uspjela stupiti s njim u kontakt, a postupak se vodi u odsutnosti – rekla nam je njegova braniteljica, advokatica Tatjana Babić.

Zbog te prevare protiv Novalića nedavno je podignuta i optužnica, a optužno vijeće Općinskog suda u Zagrebu koje bi trebalo odlučivati o osnovanosti optužnice zakazano je sredinom marta.

Njegove bivše komšije iz Horvaćanske ceste, u kojoj je odrastao i gdje mu i danas živi otac, rekli su nam da ga tamo godinama nisu vidjeli.

– Tog dečka znam više od 20 godina i jako sam se začudio kad sam čuo za nestanak. U našem ulazu ne stanuje najmanje sedam-osam godina. Znam da ga je otac davno odjavio kako ne bi plaćao vodu i za njega. Posljednji put slučajno sam ga sreo u Laginjinoj ulici s jednom ženskom osobom. To je bio zadnji put da sam ga vidio. Iskreno nisam znao ni da je oženjen i ima djecu – rekao je jedan od stanara iz Horvaćanske koji Nedima pamti kao dobrog dečka.

Direktor dvije firme

– Majka mu je umrla dok je bio mali, a nije imao braće i sestara. Otac mu je završio Vojnu akademiju i bio je vojno lice – pričaju komšije.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, Nedim je direktor dvije firme. Sinergiju koncept j.d.o.o., registriranu za savjetovanje u poslovanju, osnovao je 2014. godine. Dvije godine kasnije preuzeo je firmu Urban performance j.d.o.o. registriranu u Ulici Bengezi.