Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tajland

Bjegunac od smrtne kazne upucao sebe i trudnu suprugu

c1_1788674

Hvatanje triju bjegunaca kulminacija je masovne policijske akcije koja je započela u trenutku kada su Noi, Sirinapa i Helmus pobjegli sa suda u gradu Pattayji i pri tom jednom policajcu nanijeli teške tjelesne povrede

Amerikanac Bart Allen Helmus, optuženi za posjedovanje droge koji je u ponedjeljak sa svojom suprugom Tajlanđankom Wisetrit Sirinapa i Tajlanđaninom Nilthesom Noijem nakon ustrijeljivanja i ozljeđivanja policajca nožem pobjegao sa suda, navodno je u srijedu ustrijelio i povrijedio sebe i svoju suprugu nakon što je postalo izvjesno da će ih tajlandska policija uhapsiti u provinciji Sa Kaeo, piše Bangkok Post.

Hvatanje triju bjegunaca kulminacija je masovne policijske akcije koja je započela u trenutku kada su Noi, Sirinapa i Helmus pobjegli sa suda u gradu Pattayji i pri tom jednom policajcu nanijeli teške tjelesne povrede.

Hirunburana Satawat, pomoćnik direktora nacionalne policije rekao je za radio Jor Sor 100 da se Noi preko svoje rodbine javio policiji i rekao da se želi predati. Noi se predao kod plantaže šećerne trske na križanju okruga Watthana Nakhon i Khao Chakhan u provinciji Sa Kaeo.

Policija je potom okružila područje gdje se Noi predao, želeći uhapsiti Helmusa i Sirinapu. Satawat je rekao da je Helmus bio pod stresom zbog vrućine i svoje tri mjeseca trudne žene.

Kako mu se policija približava, Helmus je izvadio pištolj i ustrijelio svoju ženu i sebe. Satawat je dodao da policija tokom procesa hapoenja nije zapucala prema supružnicima.

Helmus se trenutno nalazi u kritičnom stanju u obližnjoj bolnici. Sirinapa je povrijeđena u incidentu, međutim ozbiljnost njezinih ozljeda nije poznata.