Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bombaški napad na američku Ambasadu u Podgorici, jedna osoba poginula

Подгорица – бачена бомба на амбасад

Na Ambasadu SAD u Podgorici oko ponoći bačena je bomba, a jedna osoba je poginula.

Portparol Ambasade SAD Jeff Adler potvrdio je da se dogodio napad na Ambasadu i da službenici rade sa policijom na identifikovavnju napadača.

“Ambasada obavlja internu proceduru da bi utvrdila bezbjednost svog osoblja”, naveo je Adler.

Iz Vlade Crne Gore je navedeno da je pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD “jedno lice izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom”.

“Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija”, naveli su iz Vlade Crne Gore na Twitteru.

Podsekretar State Departmenta Steve Goldsten rekao je da su očevici vidjeli čovjeka da baca objekat preko zida Ambasade, prenosi New York Times. Navodi se da niko u Ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin je rekao i da ne zna šta je motiv napada, niti da li je riječ o namjernom samoubilačkom napadu.

On je dodao da zgrada Ambasade nije oštećena u napadu, te da su bezbjednosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave.

Ambasada je na sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i američkim državljanima je savjetovano da izbjegavaju Ambasadu do novog obavještenja.