Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"laumat.at"

Bosanac, Crnogorac i Srbin: Ljubomora razlog krvavog obračuna u Austriji?!

Ubistvo u Austriji
Ubistvo u Austriji / FOTO: Screenshot

Sva tri aktera, Crnogorac, Bosanac i Srbin prvobitno bili zajedno u vozilu kojim je upravljao 19-godišnjak

Prema trenutnom stanju istrage zločina u Austriji u kojem je, podsjećamo, Crnogorac nožem usmrtio Bosanca, a potom pobjegao u automobilu koji je vozio Srbin, motiv bi mogla biti ljubomora, pišu austrijski mediji.

Prema pisanju Kronen Zeitnga, Crnogorac je posumnjao da je njegov radni kolega imao ljubavnu vezu s njegovom bivšom suprugom. Sumnja se nažalost završila kobno po Bosanca, piše isti izvor. Navodno je prije hapšenje telefonom bivšoj supruzi priznao ubistvo i prijetio da će i nju ubiti.

No, budući da je glavni osumnjičenik na današnjem ispitivanju odbio dati iskaz, to se još intenzivno provjerava, piše laumat.at.

“Oružje kojim je izvršeno ubistvo, nož, istražitelji su pronašli u vozilu za bijeg. Državno tužiteljstvo naredilo je da se glavni osumnjičenik pritvori. U međuvremenu je ukinut pritvor za 19-godišnjeg vozača Srbina jer protiv njega ne postoji sumnja da je pomagao ili učestvovao u izvršenju zločina. No, on je ipak zadržan na temeljem Zakona o strancima. Rješenje o određivanju istražnog zatvora bit će doneseno sutra oko 12 sati”, saopćeno je u subotu iz austrijske policije, a prenose mediji u Austriji.

Zajedno se vozili

Podsjećamo, u gradiću Marchtrenk (okrug Wels-Land) u petak ujutro (7,20h) došlo je do pokušaja ubistva na ulici.

Unesrećeni je reanimiran na licu mjesta i prebačen u bolnicu na daljnje zbrinjavanje. No, žrtva je ubrzo nakon prijema u bolnicu podlegla teškim ozljedama.

U napadu nožem smrtno je ozlijeđen 40-godišnjak, državljanin BiH.

Nakon velike policijske potrage pronađen je i uhapšen 40-godišnji Crnogorac. Uhapšeni Crnogorac je odranije poznat organima gonjenja u Austriji, osuđen je u februaru zbog kontinuiranog nasilja nad svojom razvedenom suprugom.

Intenzivnim uviđajem, ispitivanjem svjedoka i osumnjičenih te nalazom obdukcije utvrđeno je da su sva tri aktera, Crnogorac, Bosanac i Srbin prvobitno bili zajedno u vozilu kojim je upravljao 19-godišnji Srbin.

Na putu do jedne firme dvojica 40-godišnjaka izašla su u mjestu Marchtrenk. Osumnjičeni za ubistvo je potom žrtvu iznenada pet puta ubo nožem. 19-godišnjak, za kojeg se kaže da je samo djelomično primijetio napad, odvezao se malo naprijed. Osumnjičeni Crnogorac star 40 godina potom je potrčao za njim, uskočio u automobil i uputio ga da ga odveze do jednog bara. Tu su bili neko vrijeme, nakon čega je 40-godišnjak iznenada napustio lokal. Ostavio je 19-godišnjaka i sam u vozilu za bijeg pobjegao u smjeru Linza. Oko 8.50h ujutro vozilo je primjetila policija, nakon čega je specijalna jedinica Cobra izvršila hapšenje.