Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sad

Bosanac osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge

dragan sekulic-zeljka

Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je tvrdio kako nije imao namjeru ubiti je

Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj državi Ohio na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 09. decembra prošle godine u gradiću Massillon (SAD).

Dragan ju je ubio s 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz njegove garaže, ispucao rafal u Željku pa se poslije kajao, ali to nije uticalo na sud, koji mu je uskratio i pravo traženja pomilovanja, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici, na doživotnu kaznu dodano mu je još 14 godina zatvora.
Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je tvrdio kako nije imao namjeru ubiti je.

Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o crncu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu tog dana dočekao je na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo, pa unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Inače, Dragan je s familijom iz BiH izbjegao u Srbiju, gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke, koje sada imaju devet odnosno 13 godina.

Prošlog ljeta su se rastali, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Samo dvije sedmice prije planiranog zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom, a Željkini poznanici, koji su svjedočili o zlostavljanju, ispričali su kako se, iako ustrašena, vratila na posao iz finansijskih razloga.

Nedugo prije smrti, poslala je poruku novom ljubavniku, u kojoj je napisala da misli da je bivši suprug želi ubiti.