Globus

švercali oružje

Bosanci Emil i Dino osuđeni u Njemačkoj, pred kamerama sakrivali lica

07/11/2019

Istražitelji su tokom svjedočenja naveli kako pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za zemlje Beneluksa, a naručile su ga kriminalne grupe

Bosanski državljani Dino Šljoka (29) i Emil A. (17) osuđeni su u Dresdenu zbog krijumčarenja oružja, javljaju njemački mediji.

Naime, okružni sud donio je presudu kojom se Šljoku kažnjava na tri godine i osam mjeseci zatvora, a Emila A. na osam mjeseci.

Oni su privedeni u februaru ove godine na Željezničkoj stanici u Dresdenu kada su zalutali. Prilikom kontrole u njihovom vozilu policija je pronašla 95 ručnih bombi, četiri poluautomatske puške, osam pištolja i 261 metak.

Emil je pušten jer mu je pritvor uračunat u presudu.

Istražitelji su tokom svjedočenja naveli kako pretpostavljaju da je oružje bilo namijenjeno za zemlje Beneluksa, a naručile su ga kriminalne grupe.

Do hapšenja i podizanja optužnice došlo je zbog pogrešnog parkiranja vozila. Kada su policajci prišli, odlučili su pretresti vozilo jer su im Dino i Emil izgledali sumnjivo. Prvobitno su pronašli samo 18 granata, a nakon što su otkrili da je unutrašnjost Mercedesa potpuno preuređena, odlučili su ga rastvoriti. Tada su otkrili i ostalo oružje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.