Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Božiji čovjek u službi sotone: Kačavenda je silovao učenika, koji se potom ubio

kacavenda

Nevjerovatne stvari koje su se dešavale u crkvi, surovu realnost kroz koju je prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu, ispričao je jedan od njegoviih đakona u emisiji Prve srpske TV – “Život priča”.

U emisiji čija je autorka Tanja Vojtehovski, đakon je ispričao šta se zapravo dešavalo sa vladikom Kačavendom.

– Kačavenda je silovao dječaka, Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije – rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim.

On je još rekao da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: “Pobiću vas sve pedere”!

694235_003_f

Potresna ispovjest đakona Serafima

Prema riječima oca Serafima, u porti manastira Papraća počivaju dijelovi tijela djeteta koje se raznijelo bombom zbog, kako je rekao, silovanja vladike Kačavende.

– Milić se povjerava ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali tijelo dječaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sljedeći, on je to znao – rekao je Bojan Jovanović u emisiji.

Posljednji put kada je vidio dječaka, posvjedočio je u emisiji Jovanović, on mu je zahvaljivao, “kao da je predosjećao da će se nešto dogoditi”.

Jovanović priča da je, kada je saznao šta sve vladika radi, “postao meta plaćenog ubice”.