Globus

Božiji čovjek u službi sotone: Kačavenda je silovao učenika, koji se potom ubio

17/11/2015

Nevjerovatne stvari koje su se dešavale u crkvi, surovu realnost kroz koju je prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu, ispričao je jedan od njegoviih đakona u emisiji Prve srpske TV – “Život priča”.

U emisiji čija je autorka Tanja Vojtehovski, đakon je ispričao šta se zapravo dešavalo sa vladikom Kačavendom.

– Kačavenda je silovao dječaka, Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije – rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim.

On je još rekao da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: “Pobiću vas sve pedere”!

694235_003_f

Potresna ispovjest đakona Serafima

Prema riječima oca Serafima, u porti manastira Papraća počivaju dijelovi tijela djeteta koje se raznijelo bombom zbog, kako je rekao, silovanja vladike Kačavende.

– Milić se povjerava ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali tijelo dječaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sljedeći, on je to znao – rekao je Bojan Jovanović u emisiji.

Posljednji put kada je vidio dječaka, posvjedočio je u emisiji Jovanović, on mu je zahvaljivao, “kao da je predosjećao da će se nešto dogoditi”.

Jovanović priča da je, kada je saznao šta sve vladika radi, “postao meta plaćenog ubice”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.