Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kako se i očekivalo

Božinović potvrdio: Hrvatska produžila zabranu ulaska za državljane BiH

Zagreb: Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
24.06.2020., Zagreb - Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u Hrvatskoj. Ministar unutarnjih poslova Davor Bozinovic. Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, prije svega kada je riječ o tranzitu

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je zabrana prelaska granice iz trećih država, time uključujući i Bosnu i Hercegovini, produžena.

– Produžili smo mere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je isticala jučer, a danas je produžena – rekao je Božinović.

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, prije svega kada je riječ o tranzitu, prenosi “Index”.

– Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice – naveo je Božinović.

Podsjećamo, zabrana podrazumijeva da za sve građane trećih zemalja, onih koji nisu državljani zemalja Evropske unije, za ulazak u Hrvatsku treba negativan rezultat testiranja na korona virus, ili će morati proći kroz razdoblje samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Mjere se ne odnose na bh. državljane koji imaju hrvatski pasoš, odnosno dvojno državljanstvo. Oni mogu nesmetano da prelaze hrvatsku granicu granicu.