Božinović: Sirijac u BiH tražio azil, ali bez djevojčice

sirijac

Ministar unutarnji poslova Republike Hrvatske Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. avgusta u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice.

Riječ je o informaciji koju su ovih dana objavili mediji, a Božinović je potvrdio da hrvatska policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom. Ali, kaže, nema luksuz da izlazi u javnost sa svim saznanjima.

“Sve ono što se u javnom prostoru objavilo ne podudara se s onim do čega je policija došla”, rekao je Božinović upitan za slučaj sirijskog migranta koji je u Hrvatskoj prijavio nestanak petogodišnje kćeri, javlja Hina.

“Pretražuje se teren, razgovara se s roditeljem, a uspostavlja se i intenzivna suradnja s policijama koje su na tzv. balkanskoj ruti. Na temelju svega toga i svega onoga čime hrvatska policija raspolaže ne može se potvrditi ono što je o ovom slučaju objavljeno u medijima kao prva informacija”, kazao je Božinović.

Riječ je o tvrdnji izbjeglice iz Sirije da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse.