Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brandenburška kapija u Berlinu u bojama zastave Velike Britanije

Brandenburska kapija – velika britanija

Njemačka se nakon terorističkog napada u Londonu solidarisala s Britancima tako što je historijska Brandenburška kapija u Berlinu osvijetljena bojama zastave Velike Britanije, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasti Berlina su odlučile da na ovaj način pošalju poruku solidarnosti i podrške građanima Velike Britanije.

Nakon što je Brandenburška kapija osvijetljena bojama zastave Velike Britanije, u neposrednoj blizini na trgu Pariser se okupio veliki broj građana koji su posmatrali prizor.

Brojni građani su pored Brandenburške kapije ostavili cvijeće, poruke saučešća te zapalili svijeće.

Podsjećamo, londonska policija je danas objavila identitet odgovornog za jučerašnji teroristički napad u Londonu. Policija je saopćila da je napad na britanski parlament izvršio Khalid Masood, 52-godišnji Britanac, koji je ranije osuđivan.

Napadač koji je stradao u napadu je rođen u Kentu, ali se vjeruje da je životni vijek proveo u Zapadnom Midlandsu. U saopćenju se navodi da je Masood ranije osuđivan zbog ranjavanja, remećenja javnog reda i posjedovanja vatrenog oružja, dok ranije nije osuđivan zbog terorizma.

Najmanje pet osoba, uključujući i napadača, ubijeno je u jučerašnjem terorističkom napadu koji se dogodio ispred britanskog parlamenta u Londonu. U napadu je povrijeđeno blizu 40 osoba.