Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Branimir Glavaš ispija vina s likom Adolfa Hitlera

glavas vino

Branimir Glavaš pohvalio se na Facebooku da je na godišnjem odmoru nakon šest godina. Slikao se na terasi kuće u Lukoranu na otoku Ugljanu.

S njim je u društvu Leonora Meštrović, udovica Želimira Meštrovića, osječkog privrednika i sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Adama Meštrovića, koji je izvršio samoubistvo 2002. godine, piše Jutarnji.hr.

Najzanimljivije je da je nasmijani par ispijao vino naziva ‘Fuhrerwein’ s likom ratnog zločinca Adolfa Hitlera.

[pull_quote_left]Član HDSSB-a nedavno je na društvenoj mreži objavio sliku svog prijatelja i njjegovog djeteta sa šajkačom na glavi, uz objašnjenje da se radi o “ratnom trofeju”[/pull_quote_left]

Neotvorena boca originalnog ‘Fuhrerweina’, koje je nacistički vođa 1943. naručio da se posebno napravi za njegov 54 rođendan, na lanjskoj aukciji se prodala za 20.000 kuna.

Glavaš najvjerovatnije pije puno jeftiniju verziju koju posljednjih godina prozivodi talijanski proizvođač. Svoju liniju vina, koja je izazvala brojne kontroverze, nazvali su “Linea Storia’ (Crta života). U njoj nude i boce s likom Marxa, Mussolinija, Napoleona…

Član HDSSB-a nedavno je na društvenoj mreži objavio sliku svog prijatelja i njjegovog djeteta sa šajkačom na glavi, uz objašnjenje da se radi o “ratnom trofeju”.

Podsjetimo, Glavašu je Ustavni sud u siječnju ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda od osam godina zatvora, no ostala je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku Glavaš nepravomoćno osuđen na 10 godina.