Globus

"iznevjerio sam ljude"

Britanski ministar zdravstva za 48 sati ostao bez fotelje i supruge

27/06/2021

U najnovijem skandalu koji je poljuljao vladu koja je bila na čelu tokom smrtonosne pandemije, Hancock je premijeru Borisu Johnsonu poručio da podnosi ostavku, rekavši da je iznevjerio ljude, javlja Reuters

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock (42) podnio je ostavku manje od 48 sati nakon što je uhvaćen kako krši mjere protiv COVID-19 ljubeći i grleći pomoćnicu u svom uredu Ginu Coladangelo (43), što je razljutilo kolege i javnost koji žive pod lockdownom.

U najnovijem skandalu koji je poljuljao vladu koja je bila na čelu tokom smrtonosne pandemije, Hancock je premijeru Borisu Johnsonu poručio da podnosi ostavku, rekavši da je iznevjerio ljude, javlja Reuters.

Sve veći broj njegovih kolega iz konzervativne parlamentarne stranke privatno ga je pozvalo da tuži novine The Sun koje su u petak objavile fotografije oženjenog ministra kako grli i ljubi ženu koju je imenovao na funkciju za nadzor rada njegovog ministarstva.

– Mi koji uvodimo i kreiramo ove mjere moramo ih se pridržavati i zato moram podnijeti ostavku – rekao je 42-godišnji Hancock u videu na Twitteru.

Hancock je osim poslao, ostao i bez supruge.

Martha Hancock

Prema pisanju Daily Maila, ministar je, prije nego će fotografija njega i njegove pomoćnice u strasnom zagrljaju izaći u medije, supruzi Marthi saopštio da će se iseliti i da je njihov brak gotov.

Matt Hancock i Gina Coladangelo snimljeni u strasnom zagrljaju (FOTO: The Sun)

Matt Hancock i Gina Coladangelo snimljeni u strasnom zagrljaju (FOTO: The Sun)

Hancock i Coladangelo su, prema pisanju britanskih medija, u ljubavnoj vezi već šest mjeseci.

Coladangelo je također u braku i majka troje djece.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.