Brnabić: Dala sam stenogram Čepurinu, ali se nisam pravdala

brnabic

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu dala stenogram svog razgovora za američku agenciju “Bloomberg”, ali da se nije pravdala.

“Dala sam stenogram razgovora zato što je važno zadržati kontinuitet da predsjednik Vlade bude otvoren prema svakom svom partneru. Nisam se pravdala”, rekla je Brnabićeva.

Na konstataciju da je to suprotno diplomatskoj praksi, Brnabićeva je za “Blic” rekla da je pragmatična osoba i da joj je jedino važno da strane o kojima je pričala znaju šta je tačno rekla.

Ona je navela da će, ako se ukaže potreba, ići na pregovore sa delegacijom Prištine u Brisel, ali smatra da je bolje rješenje da se pregovori podignu na predsjednički nivo.

“Kosovo je sastavio dio Srbije, a kao odgovorni partneri, razgovaraćemo sa svakim ko bude predstavljao drugu stranu”, rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je izrazila očekivanje da će Vlada koju vodi trajati pun mandat, do narednih izbora, te da će najveći izazov biti da održi kontinuitet sa prethodnom vladom.