Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerka Srbije

Brnabić: Đoković treba da pojasni kada je dobio rezultate testa

ana brnabic vlada srbije (1)

Brnabić, koja je kasno u ponedjeljak razgovarala sa svojim australskim kolegom Scotom Morrisonom, rekla je da je njena vlada spremna da pruži garancije da će Đoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila da nije “ni optimistična ni pesimistična” oko toga da li će teniseru Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da se takmiči na Australian Openu, ali je rekla da se nada da će odluka biti uskoro donesena.

„Nadam se da će konačna odluka biti uskoro saopštena. Nesigurnost nije dobra ni za jednu od zainteresovanih strana, ni za Đokovića, ni za Australian Open“, rekla je Brnabić u intervjuu za Reuters.

Svjetski broj jedan Đoković suočava se s prijetnjom da će savezna vlada po drugi put pritvori i deportuje iz Australije, uprkos sudskoj presudi od ponedjeljka kojom je poništena ranija odluka o ukidanju njegove vize.

Brnabić, koja je kasno u ponedjeljak razgovarala sa svojim australskim kolegom Scotom Morrisonom, rekla je da je njena vlada spremna da pruži garancije da će Đoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji.

Posjetioci koji nisu vakcinisani protiv COVID-19 ne mogu ući u Australiju osim ako nemaju medicinsko izuzeće od vakcinacije. Đoković, koji nije vakcinisan, svoje izuzeće je zasnovao na tome što je bio zaražen prošlog mjeseca. Vlada je tvrdila da je njegov slučaj izuzeća neadekvatan, ali je sud poništio tu odluku.

Upitana o tome da li je Đoković prisustvovao događaju Teniskog saveza Beograda 17. decembra, dan nakon što je bio pozitivan, Brnabić je rekla da bi Novak „očigledno prekršio pravila“ da je znao za rezultat testa pre nego što je učestvovao na događaju.

„Međutim, potrebno je dodatno pojašnjenje. Ne znam kada je dobio nalaz testa, kada ga je pročitao“, zaključila je Brnabić.