Globus

Spremni se vratiti za pregovarački stol

Brnabić: Pregovori su najbolji ne samo za Srbe i Albance već i za cijeli region

17/07/2019

Navela je da je na teritoriji Kosova rađeno istraživanje koje je pokazalo da 91 posto građana na toj teritoriji ne želi zamrznut konflikt

Srbija je bukvalno spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da se nada da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promijene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.

“Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na Kosovu, da ljudi nastave da žive mirno”, rekla je Brnabić.

Navela je da je na teritoriji Kosova rađeno istraživanje koje je pokazalo da 91 posto građana na toj teritoriji ne želi zamrznut konflikt, ne želi status kvo.

“Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umjeti da saslušaju sve građane koji žive na Kosovu, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za cio region”, rekla je Brnabić.

Ocijenila je da je posjeta predsjednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji bila veoma važna za pozicioniranje Srbije, prenosi Tanjug.

“Mislim da je ta posjeta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je predsjednik Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi”, zaključila je Brnabić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.