Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Brnabić saopštila imena novih ministara u Vladi

Beograd: Konferencija za medije Marjana Šareca i Ane Brnabić
27.08.2019., Beograd, Srbija - Konferencija za medije nakon sastanka slovenskog premijera Marjana Sareca i srbijanske premijerke Ane Brnabic. Premijerka Srbije Ana Brnabic. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Darija Kisić Tepavčević je predložena za ministricu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Nikola Selaković predložen je za ministra inostranih poslova, Aleksandar Vulin za ministra unutrašnjih poslova, a Nebojša Stefanović za ministra odbrane, saopštila je danas mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je iznijela prijedloge za ministre prema kojima bi svoje resore trebalo da zadrži pet ministara, dok oko pola ministarstava u Vladi vode žene.

Darija Kisić Tepavčević je predložena za ministricu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ratko Dmitrović za ministra za brigu o porodici i demografiju, Maja Gojković za ministricu kulture i informisanja, a Milan Krkobabić za ministra za brigu o selu.

Svoje dosadašnje funkcije, kako je navela Brnabić, zadržat će Siniša Mali – ministar finansija, Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Jadranka Joksimović – ministrica za evropske integracije.

Prijedlog je da na dosadašnjoj poziciji ostane i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Za ministricu privrede predložena je Anđelka Atanasković, a za ministra zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo bi da vodi Tomislav Momirović, a Ministarstvo rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Na mjesto ministra trgovine, turizma i telekomunikacija predložena je Tatjana Matić, za ministricu pravde Maja Popović, ministra državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministricu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.