Globus

Vječita žrtva

Brnabić tvrdi, što ne znači da je tačno: Bilo je planirano ubojstvo Aleksandra Vučića

24/10/2021

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sigurna da je bilo planirano ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

“Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove obitelji napravili kriminalni klan”, rekla je Brnabić, prenosi Beta.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužiteljstvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

“Cijeli narativ je bio takav. Mislim da su htjeli da ga ubiju i prije, tokom i poslije otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti”, poručila je Brnabić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.