Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brod s hranom za Srbe na Svetom Martinu kreće u nedjelju

st martin

Srbi na Svetom Martinu kojega je zahvatio uragan “Irma”, dobro su i njima će u nedjelju biti poslana hrana i najosnovnije namirnice, kazao je za Internet portal RTS-a Zoran Milinković, koji se nalazi na karipskom otoku Martinique.

Milinković je istaknuo kako je za Srbe na francusko-holandskom otoku Sveti Martin sakupljena najneophodnija roba koja će brodom u nedjelju biti poslana s otoka Guadalupa, a Srbi će u ponedjeljak moći dobiti hranu.

“Uspio sam kontaktirati više od 20 Srba kroz skupinu pod nazivom ‘Misija’, koju smo posebno stvorili za to, i svi su u redu”, naglasio je Milinković, napomenuvši kako je među građanima Srbije u Sv. Martinu trogodišnje dijete i tromjesečna beba.

Dodao je kako su se Srbi u grupama stacionirali na nekoliko mjesta otoka te kako će ih najvjerovatnije moći vidjeti kada proradi aerodrom, nakon čega će biti više informacija.

Situacija je kritična nakon što je otok opustošio uragan “Irma”.

“Avioni ne slijeću na otok te se ljudi ne mogu opskrbiti namirnicama i vodom. Otok je odsječeno od svijeta, a ima i mnogo razbojnika koji upadaju u kuće”, kazao je Milinković, napomenuvši kako je na otoku uspostavljena struja za hitne potrebe i opskrbu.