stradali migranti

Brodica potonula kod grčkog otoka, najmanje 15 mrtvih, 20 osoba je nestalo

brodolom

Brod grčke obalne straže i helikopter zrakoplovstva poslani su da provedu operaciju potrage i spašavanja dok su snažni vjetrovi puhali u toj regiji

Najmanje 15 ljudi je poginulo kada je njihova brodica potonula kod grčkog otoka Lesbos u središnjem Egejskom moru u četvrtak, u drugoj morskoj katastrofi s migrantima od srijede, saopćila je grčka obalna straža.

Potonula brodica prevozila je četrdesetak ljudi, saopćila je obalna straža, pozivajući se na pet osoba koje su spašene do sada. Ta služba navodi da je 15 tijela izvučeno, čime je broj nestalih porastao na 20. Brodica je potonula istočno od Lesbosa, koji se nalazi u blizini turske obale.

Brod grčke obalne straže i helikopter zrakoplovstva poslani su da provedu operaciju potrage i spašavanja dok su snažni vjetrovi puhali u toj regiji.

Potraga je provedena duž šire obale Lesbosa za migrantima koji su mogli da se domognu njegovih obala. Troje je pronađeno blokirano u udaljenoj regiji.

U ranijem incidentu, grčke vlasti spasile su 30 migranata čija je brodica potonula nakon što je udarila u stijene u stjenovitoj regiji po olujnom vremenu u vodama u blizini otoka Kythira u južnoj Grčkoj u srijedu, prenosi Reuters.