Globus

jeziva smrt

Broj leševa u kontejneru koji je iz Srbije stigao u Paragvaj porastao na sedam

23/10/2020

Tužilac je istakao da su žrtve očigledno odrasli slijepi putnici i da su od njih ostali samo kosa i kosti

Broj leševa pronađenih u kontejneru sa poljoprivrednim đubrivom koji je iz Srbije stigao u luku u Paragvaju porastao je na sedam, a dvije žrtve imale su lična dokumenta koja su pokazala da se radi o državljanima Maroka, saopštile su paragvajske vlasti.

Tužilac Marselo Saldivar izjavio je da je pronađen i račun taksi kompanije iz Srbije, što dovodi do zaključka da su preminuli ušli u kontejner u toj zemlji.

“Pretpostavljamo da su došli iz domovine i planirali da otputuju na bližu destinaciju, ali nisu dobro izračunali udaljenost, pa nisu preživjeli putovanje”, rekao je Saldivar za Rojters.

Saldivar je dodao da su slijepi putnici kod sebe imali keks, flaširanu vodu i hranu u konzervama, što im je bilo dovoljno za 72 sata.

Kontejner u kojem su tijela pronađena / Screenshot

On je naveo da je kontejner iz Srbije izvezen 21. jula i da je preko Argentine stigao u riječnu luku u predgrađu Asunsiona, glavnog grada Paragvaja.

Saldivar je ranije izjavio da je pronađeno pet tijela u fazi raspadanja i da su ih pronašli radnici kompanije koja je kupila đubrivo.

On je istakao da su žrtve očigledno odrasli slijepi putnici i da su od njih ostali samo kosa i kosti.

Policija je pronašla mobilne telefone, torbe sa odjećom i ventilacioni otvor u dijelu kontejnera u kojem su pronađeni leševi.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.