Globus

Broj mrtvih popeo se na 18: Identifikovan napadač na koledž na Krimu

17/10/2018

Najmanje 18 osoba poginulo je, a više od 40 povrijeđeno u napadu u obrazovnoj ustanovi na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koje je 2014. aneksirala Rusija, javlja Anadolu Agency (AA).

Lider na Krimu Sergej Aksenov potvrdio je da je učenik, nakon napada, izvršio samoubistvo. Nije otkrio identitet muškarca ali je rekao da je riječ o lokalnom stanovniku koji je djelovao sam.

Ranije je navedeno da je na koledžu eksplodirala naprava i da se sumnja na teroristički napad. Najviši ruski zvaničnici potvrdili su da je napadač bio učenik četvrtog razreda koji je izvršio samoubistvo.

Istražni odbor potvrdio je da je napadač, koji je u srijedu stigao na koledž sa puškom i koji je otvorio vatru, identifikovan kao 18-godišnji Vladislav Roslyakov. Istražitelji navode da su sve žrtve umrle od posljedica rana iz vatrenog oružja. Dodali su da će se napad tretirati kao masovno ubistvo, a ne kao teroristički napad.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je napad na koledž na Krimu bio tragedija i izrazio je saučešće porodicama žrtava.

Iz Kremlja ranije su saopštili da bi današnja eksplozija na fakultetu na Krimu mogla biti teroristički napad.

Dmitry Peskov, portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da zvaničnici razmatraju mogućnost da se radi o terorističkom napadu, ali nije dao više detalja.

Peskov je naglasio da je predsjednik Putin naložio istražnim organima i obavještajnim službama da provedu temeljitu istragu te da je uputio saučešće porodicama stradalih.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.