Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemačka

Broj novozaraženih koronavirusom se stabilizovao, ali na visokom nivou

Njemacka_Berlin_koronavirus_Xinhua (1)

Registrovano je 22.046 novozaraženih i 479 preminulih u protekla 24 časa

U Nemačkoj se broj novozaraženih koronavirusom stabilizovao, ali infekcije i dalje ostaju na visokom nivou, naveli su danas iz zdravstvene agencije te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch” registrovao je 22.046 novih slučajeva i 479 preminulih u poslednja 24 časa, što je iznad proseka slučajeva i smrtnih slučajeva u proteklih sedam dana.

Direktor Instituta, profesor Lothar Wieler naveo je da su mere zaključavanja doprinele da se izbegne eksponencijalni rast slučajeva koronavirusa, ali je upozorio da je situacija i dalje veoma ozbiljna.

“Brojevi su i dalje veoma visoki. Oni su dostigli zaravnjenje, ali nema primetnog pada”, rekao je na konferenciji za medije u Berlinu.

Wieler je kazao da je porast broja infekcija među starijima i ranjivim grupama razlog za veliku brigu.

On je upozorio da bi hospitalizacija i smrtni ishodi mogli dalje da rastu ako se ovakav trend nastavi u narednim nedeljama.

Vlada je juče odlučila da produži delimične mere zaključavanja najranije do 10. januara, kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Barovi, restorani, hoteli, kulturne i zabavne ustanove ostaju zatvorene.

U Nemačkoj je do sada registrovano više od 1,11 miliona slučajeva, što je tu zemlju svrstalo na peto mesto u Evropi po broju infekcija, nakon Francuske, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije.