Globus

WHO

Broj oboljelih od boginja povećan za 300 posto!

15/04/2019

Analitičari izražavaju zabrinutost da je povećan broj oboljelih od boginja zbog kampanja protiv vakcinacija što je posebno izraženo putem društvenih medij

U prva tri mjeseca ove godine broj slučajeva boginja povećan je za 300 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je danas iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Analitičari izražavaju zabrinutost da je povećan broj oboljelih od boginja zbog kampanja protiv vakcinacija što je posebno izraženo putem društvenih medija.

“Objavljeni podaci su privremeni i još nisu završeni ali sve ukazuje na jasnu pojavu. Veliki broj zemalja zahvaćen je epidemijom boginja a u regionima širom svijeta primijetan je rast broja oboljelih”, ističe se u saopštenju.

Svjetska zdravstvena organizacija napominje da je prijavljen skoro svaki deseti slučaj oboljenja što ukazuje na to da mnogi potcjenjuju ozbiljnost epidemije.

Od početka godine, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji prijavljeno je 112.163 slučajeva boginja u 170 zemalja svijeta. U istom periodu prošle godine 163 zemlje prijavile su 28.124 slučajeva boginja.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.