Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Broj poginulih u urušavanju zgrade povećan na 78

zgrada miami (1)

Zvaničnici su 14. dana potrage saopćili kako više nema nade da se ispod ruševina nalaze preživjeli, te da će nastaviti akcije izvlačenja tijela i uklanjanja ruševina

Broj tijela izvučenih ispod ruševina zgrade u Surfsideu, u američkom gradu Miamiju, koja se urušila 24. juna, povećan je na 78, javlja Anadolu Agency (AA).

Načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava saopćila je kako je broj izvučenih tijela povećan na 78, a nepoznata je sudbina još 62 osobe.

Cava je kazala kako je utvrđen identitet 48 od 78 poginulih, te da je riječ o osobama starosti između četiri i 92 godine.

Zvaničnici su 14. dana potrage saopćili kako više nema nade da se ispod ruševina nalaze preživjeli, te da će nastaviti akcije izvlačenja tijela i uklanjanja ruševina.

Polovina 13-spratnog stambenog objekta “Champlain”, u kojem se nalazilo 270 stanova, smještenog u Surfsideu, na sjeveru Miami Beacha, iznenada se srušila 24. juna.

Zvaničnici iz Surfsidea u prepisci s upravom zgrade 2018. godine ukazali su na štetu nastalu na konstrukciji objekta izgrađenog 1981. godine.