Globus

SAD

Broj poginulih u urušavanju zgrade povećan na 78

09/07/2021
BBC

Zvaničnici su 14. dana potrage saopćili kako više nema nade da se ispod ruševina nalaze preživjeli, te da će nastaviti akcije izvlačenja tijela i uklanjanja ruševina

Broj tijela izvučenih ispod ruševina zgrade u Surfsideu, u američkom gradu Miamiju, koja se urušila 24. juna, povećan je na 78, javlja Anadolu Agency (AA).

Načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava saopćila je kako je broj izvučenih tijela povećan na 78, a nepoznata je sudbina još 62 osobe.

Cava je kazala kako je utvrđen identitet 48 od 78 poginulih, te da je riječ o osobama starosti između četiri i 92 godine.

Zvaničnici su 14. dana potrage saopćili kako više nema nade da se ispod ruševina nalaze preživjeli, te da će nastaviti akcije izvlačenja tijela i uklanjanja ruševina.

Polovina 13-spratnog stambenog objekta “Champlain”, u kojem se nalazilo 270 stanova, smještenog u Surfsideu, na sjeveru Miami Beacha, iznenada se srušila 24. juna.

Zvaničnici iz Surfsidea u prepisci s upravom zgrade 2018. godine ukazali su na štetu nastalu na konstrukciji objekta izgrađenog 1981. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.