Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hamasove brojke

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 30.228 osoba

gaza izrael hamas
Foto: Abdul Rahman Salama/XINHUA/Pixsell

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je na konferenciji za novinare u četvrtak da će se izraelska vojna operacija nastaviti dok se ne postigne potpuna pobjeda

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao je na 30.228 nakon što je izraelska vojska u posljednja 24 sata ubila 193 osobe, saopćilo je u petak ministarstvo zdravstva pod upravom Hamasa.

Ministarstvo je u saopćenju za novinare navelo da je 71.377 Palestinaca ranjeno u priobalnoj enklavi od izbijanja sukoba između Izraela i Hamasa u oktobru prošle godine.

Izraelske snage u posljednjih 24 sata ubile 193 Palestinca i ranile 920 ostalih. Neke žrtve ostaju pod ruševinama zbog teškog bombardovanja i nedostatka ekipa civilne zaštite i hitne pomoći, dodalo je ministarstvo.

Hebrejski javni radio javio je da izraelska vojska 147. dan zaredom nastavlja vojne operacije u Pojasu Gaze, dodajući da je u posljednjih deset dana ubijeno 450 Palestinaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je na konferenciji za novinare u četvrtak da će se izraelska vojna operacija nastaviti dok se ne postigne potpuna pobjeda, prenosi Xinhua.