Globus

Do subote u podne

Brojna upozorenja zbog velike promjene vremena u Hrvatskoj

23/07/2020

U Slavoniji, Baranji i Sremu djelimično će biti sunčano uz promjenljivu oblačnost, a povremenih pljuskova i grmljavine biće uglavnom u drugom dijelu dana

U Hrvatskoj je za sutra uveče najavljena brza i jaka promjena vremena zbog koje su meteorolozi objavili mnogobrojna upozorenja – osim često obilne kiše biće munja i gromova, te prolazno jakog, na udare vjerovatno i olujnog vjetra, uz osvježenje.

Ovakvo vrijeme zadržaće se u subotu do podneva.

U prvom dijelu sutrašnjeg dana biće sunčano, u Dalmaciji vruće.

U Slavoniji, Baranji i Sremu djelimično će biti sunčano uz promjenljivu oblačnost, a povremenih pljuskova i grmljavine biće uglavnom u drugom dijelu dana. Najniža temperatura od 17 do 20 stepeni Celzijusovih, a najviša većinom oko 28.

U srednjoj Hrvatskoj očekuje se malo manje toplo vrijeme, jer će već prije podne biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, munje i gromove – češće i obilnije uveče i tokom noći. Ponegdje će pasti i više od 50 litara kiše po metru kvadratnom, prenose hrvatski mediji.

Od nedjelje će ponovno biti sunčanije, mirnije i toplije, iako ne u svim dijelovima suvo vrijeme, ali stabilnije nego prethodnih dana.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.