Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Brutalan napad na centar Černihiva usred dana: Veliki broj mrtvih i ranjenih

FOTO: Twitter

Ukrajinski predsjednik, koji je u Švedskoj na razgovorima, podijelio je video razaranja u sjevernom gradu. Objavljeno je da je u napadu poginulo petero osoba, a da ih je 37 ranjeno. Među ranjenima je 11 djece

Stanovnicima Černihiva na sjeveru Ukrajine rečeno je da ostanu u skloništima nakon što se grad našao pod ruskim napadom.

“Neprijatelj je granatirao središte Černihiva. Vjerovatno balistički projektil. Ostanite u skloništima. Detalji će biti objavljeni kasnije”, rekao je guverner regije Vjačeslav Čaus na Telegramu.

Ukrajinski predsjednik, koji je u Švedskoj na razgovorima, podijelio je video razaranja u sjevernom gradu. Objavljeno je da je u napadu poginulo petero osoba, a da ih je 37 ranjeno. Među ranjenima je 11 djece.

Među zgradama oštećenim u napadu ranije jutros oštećena je zgrada univerziteta i pozorišta.

Kyiv Independent: U Černihivu planirana izložba dronova

Ukrajinski mediji prenijeli su neslužbene izvještaje da je projektil u Černihivu gađao mjesto na kojem su ukrajinski proizvođači dronova držali izložbu.

Za Kyiv Independent je potvrđeno da je izložba dronova planirana za danas u Černihivu, no mjesto se držalo u tajnosti. Registrirani posjetitelji su trebali dobiti adresu nekoliko sati prije događaja.