Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalan zločin: Majku tukao dok se nije onesvijestila, a onda je uzeo sjekiru

Zlocin-Srbija

Ljubiša Marković (59) ubio je svoju majku Dobrinku Marković (78) brutalnim udarcima njenim štapom i sjekirom.

Marković je u nedjelju oko pet sati ujutru ubio svoju majku u prizemlju kuće u Ulici četvrtog jula u Boleču. Kako nam je ispričala Snježana Marković, Ljubišina žena, koja živi na spratu iznad sa djecom, on je sam ujutru došao na njihova vrata i rekao šta je uradio. Nakon toga je sačekao policiju i mirno se predao.

Snježana i njena kćerka sišle su da vide šta je sa staricom i tada su zatekle užasnu scenu. Pored kreveta bake Dobrinke, na tepihu gdje je pala, ostala je velika lokva krvi, piše Blic.

– Štap koji je koristila i koji joj je bio pored kreveta bio je polomljen napola. Vjerovatno ju je udarao prvo štapom, pa kad je vidio da sa njime ne može da je ubije, uzeo je sjekiru – rekla je Snežana.

Ona je dodala da je nakon zločina potražila njegove lijekove, antidepresive koje je pio godinama, i da nije mogla da ih nađe.

– Pored kreveta sam tražila njegove ijlekove, ali njih nije bilo. Tamo su umjesto njih stajali čekić i šrafciger – rekao je on.

Inače, Ljubiša je počeo da imam problem sa alkoholom prije 18 godina, kada je i dobio da pije antidepresive. Međutim, i pored toga sa alkoholom nije prestao.

Snežanina i Ljubišina starija kćerka, koja živi u Obrenovcu, saznala je od rodbine šta se dogodilo.

– Probudila sam se oko osam ujutru i vidjela propuštene pozive. Pozvala sam prijateljicu koja me je zvala, a ona me je pitala: “Šta se to desilo, koga je Ljubiša ubio?” Počela sam da zovem brata i majku, međutim oni mi se nisu javili. Svašta mi je prolazilo kroz glavu dok sam dolazila kod njih… – govori Snežanina ćerka.

Njoj je laknulo kada je u dvorištu kuće vidjela svoju majku Snežanu i brata… U dvorištu je bila i policija koja je došla po Ljubišu.

Policija je pretresla stan u kojem je Ljubiša živio sa svojom majkom. Kako saznajemo, njemu je pripao pištolj nakon smrti njegovog oca, međutim, pištolj nisu našli. Markoviću je danas određen pritvor do 30 dana.