Globus

uhapšen muškarac iz Srbije

Brutalno ubijena žena u Hrvatskoj, identitet ubice otkriven pomoću otiska iz 1970. godine

25/01/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Prema prvim informacijama, svirepi zločin dogodio se u pokojničinoj vikendici prošle sedmice, u noći sa četvrtka na petak

Zbog ubistva 71-godišnje zagrebačke penzionerke u selu nadomak Pregrade, zagorska policija stavila je lisice na ruke 69-godišnjem muškarcu.

Prema prvim informacijama, svirepi zločin dogodio se u pokojničinoj vikendici prošle sedmice, u noći sa četvrtka na petak, javlja Jutarnji list.

Policija je vrlo brzo po saznanju za događaj, u petak ujutro stigla na mjesto užasa.

Nesretna je žena tupim predmetom umlaćena na smrt. Krv koja je bila posvuda otkrivala je o kolikoj se količini bijesa moralo raditi dok se počinitelj nad njome iživljavao.

Njezino tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku i medicinu i kriminalistiku na Šalati na obdukciju, a muškarac, s kojim je posljednjih godinu, dvije dijelila krov nad glavom te su si uzajamno, kao samci, pomagali da lakše idu kroz život, predan je po dovršetku policijskog istraživanja pritvorskom nadzorniku.

Policija je zbog sumnje u ubistvo uhapsila 69-godišnjaka koji nije imao prijavljeno prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, niti je kod sebe imao ikakve dokumente, ali je tu živio već neko vrijeme… Policija je došla do njegovog identiteta došla zahvaljujući otisku prsta kojeg je dao u SUP-u još davne 1970. godine.

Istražiteljima je rekao kako ga je žena 21. janura u 3.30 napala kuhinjskim nožem, on je uzeo cjepanicu i izudarao je po glavi. Poslije kažem više se ničega ne sjeća.

Inače, par je živio u Zagrebu, ali nakon što im je kuća oštećena nakon potresa u Petrinji, preselili su se u Zagorje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.