Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UHAPŠENI SU

Brutalno ubistvo u Splitu: Trojica braće nožem izboli mladića (22) na ulici

split ubistvo nozem
FOTO: Pixsell

Prema pisanju medija policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću

Dvadesetdvogodišnji mladić podlegao je ozljedama u splitskoj bolnici nakon napada u kojem mu je muškarac zadao ubodnu ranu u predjelu grudi, izvijestila je policija.

U službene prostorije dovedeno je više osoba od kojih su tri uhapšene u vezi ubistva i nad njima je u toku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja krivične odgovornosti.

Mladić je napadnut noćas, jedan sat iza ponoći u ulici Mažuranićevo šetalište te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je noćas od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo, prenosi Hina.

Policijski službenici su odmah po dojavi izišli na mjesto događaja koje su osigurali te su poduzeli radnje pronalaska osoba koje se dovode u vezu s događajem.

Prema pisanju medija policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon naguravanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.

Ovisnici i kockari

Odmah su uhapšena trojica braće, sva tri ovisnici o drogi, koji žive u zgradi ispred koje se i dogodio kobni napad.

“Oni stanuju s bolesnom majkom i stalno se motaju u blizini, imaju ponašanje tipično za narkomane. Stoje na ulici, gnjave ljude svojim pričama i pitaju za novac. Prije sedmicu dana je najmlađi izgubio na kocki pa je divljao po kvartu i nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. Najstariji je niži i malo jači dok su dva mlađa brata viši i mršavi od njega. Stalno su u iskidanoj odjeći i prljavi, ali ovako nešto da naprave nisam mogla ni zamisliti”, kazala je za Slobodnu Dalmaciju žena koja stanuje u blizini.