"Ovo vam neće proći"

Brutalnost policije na protestima u Beogradu: Nogom na glavu demonstranta (VIDEO)

EcXNzz_XQAEgeMk

Tokom policijske akcije određeni broj demonstranata je uhapšen, a scene hapšenja su mnoge podsjetile na scene hapšenja Georgea Floyda što je u Sjedinjenim Državama izazvalo brutalne nemire

Srbijanska policija razbila je sinoć demonstracije koje su kasno popodne organizovane na platou ispred Skupštine Srbije, a koje su kuliminirale jurišom na zgradu Skupštine Srbije.

Tokom policijske akcije određeni broj demonstranata je uhapšen, a scene hapšenja su mnoge podsjetile na scene hapšenja Georgea Floyda što je u Sjedinjenim Državama izazvalo brutalne nemire.

U akciji su učestvovali i policajci u civilu, a pojedine scene hapšenja ubrzo su osvanule na društvenim mrežama, posebno one u kojima policajac koljenom kliječi na vratu uhapšenog ili mu patikom pritiska glavu dok privedeni leži na zemlji sa rukama na leđima.

Osim što su uhapšenom glavu pritisli patikom, policajci su nastavili da ga maltretiraju. Tako se na snimku televizije N1 vidi kako policajac se saginje da veže pertlu i tom prilikom rukom po glavi udara privedenog.

Ove scene mnoge su asocirale na policijsku brutalnost u SAD zbog čega je došlo do krvavih nemira širom Amerike.