Globus

NEsreća u japanu

Brzi voz se sudario s kamionom, na desetine povrijeđenih (VIDEO)

05/09/2019

Nesreća se desila na pruzi koja vodi u glavni grad Tokio

Najmanje 34 osobe danas su povrijeđene, od kojih jedna teško, kada se brzi voz sudario sa kamionom u Jokohami, drugom po veličini gradu u Japanu, usljed čega je iz šina iskočila skoro polovina kompozicije, a kamion se zapalio.

Nesreća se desila na pruzi koja vodi u glavni grad Tokio. Iskočila su najmanje prva tri vagona kompozicije od osam vagona i razbijeno je staklo kabine za mašinovođu, prikazano je na snimcima.

“Zvuk razbijanja stakla je bio nevjerovatan. Dok sam shvatio šta se dešava, vagon je već bio sav polupan”, izjavio je jedan putnik javnom servisu NHK.

Vozač kamiona, muškarac u šezdesetim godinama, nalazi se u kritičnom stanju, saopštila je vatrogasna služba. Još dvije osobe zadobile su umjerene povrede, a ostali putnici uglavnom su lakše povrijeđeni.

Vlasti, uključujući Ministarstvo saobraćaja, saopštile su da je u toku istraga o uzrocima nesreće. Za sada nije objavljeno više detalja.

Putnici su objavili snimke na društvenim mrežama, a na njima se vidi kako ljudi izlaze iz voza poslije nesreće pored oštećenih stubova za prenos električne energije, dok su sjedišta u vagonima prekrivena razbijenim staklom.

Saobraćaj na ovoj željezničkoj liniji je obustavljen.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.