Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

američki analitičar

Bugajski: Samo Srbija podržava ruske ratne zločince, toga nema ni u Bjelorusiji

beograd-protest (2)

Protestna vožnja u znak podrške ruskoj invaziji u Ukrajini u organizaciji ekstremno desničarske grupe “Narodna patrola” održana je 13. marta u Beogradu, a o ovom sramotnom događaju oglasio se i Bugajski

Američki analitičar Janusz Bugajski komentarisao je okupljanje u Srbiji kojim je poslana poruka podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu.

“Srbija je jedina država u Evropi koja podržava ratne zločince imperijalne Rusije. Čak ni u Bjelorusiji, koju Moskva drži kao taoca, nema protesta podrške ratu”, napisao je Bugajski uz snima automobila koja su prodefilovala Beogradom uz podršku ratu.

Protestna vožnja u znak podrške ruskoj invaziji u Ukrajini u organizaciji ekstremno desničarske grupe “Narodna patrola” održana je 13. marta u Beogradu.

Kod Centra “Sava” u Novom Beogradu je u protestnu vožnju krenulo nekoliko desetina vozila obilježenih oznakom “Z” ili srpskim i ruskim zastavama.

Simbol “Z” je jedna od oznaka ruskih vojnih snaga na ukrajinskom ratištu.

Protestna vožnja odvija se ulicama glavnog grada, a demonstranti su pred početak protesta uzvikivali “Srbi i Rusi braća zauvek”.

Protest podrške Rusiji je organizovan i 4. marta u centru Beograda kada je hiljade ljudi šetalo do Ambasade Rusije i diplomatskog predstavništva Bjelorusije.