Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Capak: Imamo zaraženih turista

more

Na respiratoru je trenutno pet osoba, jedna više od jučer, četiri su na respiratoru u KBC-u Osijek, a jedna Na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je na kako su u protekla 24 sata u Hrvatskoj detektirane 52 novozaražene osoba koronavirusom, što čini ukupno 1.183 aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako su 141. dan od pojave novog koronavirusa zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, što čini 3.827 zaraženih od počeka epidemije u Hrvatskoj.

U protekla 24 sata učinjena su 1.824 testiranja, tako da je do sada ukupno obavljeno 95.920 testiranja, od toga je 4,03 posto pozitivnih nalaza.

U posljednja 24 sata preminula je još jedna osoba, što znači da je od koronavirusa u Hrvatskoj preminulo ukupno 120 osoba.

“Muškarac je preminuo u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, bio je 51. godište s opsežnim komorbiditetom i nije bio na respiratoru“, izvijestio je hrvatski ministar zdravstva.

Na respiratoru je trenutno pet osoba, jedna više od jučer, četiri su na respiratoru u KBC-u Osijek, a jedna Na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Hospitalizirano je 129 osoba, tri manje od jučer, a Hrvatska danas ima detektirana 1.183 aktivna slučaja zaraze koronavirusom.

Od jučer je otpuštenih iz zdravstvenih ustanova 11, a kod kuće su se oporavila 33 oboljela od koronavirusa.

Unutar zdravstvenog sistema Hrvatska ima 81 aktivni slučaj, što je sedam slučajeva više u odnosu na jučer, a u samoizolaciji je 508 zdravstvenih radnika.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da u Hrvatskoj ima zaraženih turista.

“Kod nas su zaraženi turisti, jedan srpski građanin, odmah je vraćen iz Pule u Srbiju. Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri. Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo porodicu iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada”, rekao je Capak.