Globus

u skladu sa protokolom

Čelnica Evropske komisije Von der Leyen u izolaciji zbog sumnje na koronavirus

05/10/2020

Čelnica Evropske komisije Ursula von der Leyen saopćila je kako je prisustvovala sastanku kojem se pridružila i osoba za koju je naknadno ustanovljeno da je zaražena koronavirusom

Čelnica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nalazi se u izolaciji zbog prisustva na sastanku kojem se pridružila i osoba zaražena koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Von der Leyen je na društvenoj mreži napisala kako je u utorak prisustvovala sastanku kojem se pridružila i osoba kojoj je jučer potvrđena zaraza koronavirusom.

”U skladu s protokolom do sutra ću biti u izolaciji”, napisala je von der Leyen koja je navela kako je u četvrtak obavila testiranje i da je rezultat bio negativan.

Navela je kako je i danas obavila testiranje te da čeka rezultate.

Von der Leyen nije navela identitet zaražene osobe. Čelnica Evropske komisije prošle sedmice je prisustvovala i Samitu lidera Evropske unije (EU).

Prethodno je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel proveo sedmicu u izolaciji jer je jedan od članova osiguranja bio zaražen koronavirusom. Također, još dvoje članova komisije su saopćili da su u izolaciji zbog sličnih razloga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.