Čelnik crnogorske opozicije otišao u zatvor

3d639c7f40e3d05d66572a8410c8ad80

Jedan od čelnika najvećeg crnogorskog opoziconog saveza Demokratske fronte (DF) Milan Knežević javio se u utorak u Zavod za izvršenje kaznenih sankcija na okončanje četveromjesečne zatvorske kazne koju mu je sud u Podgorici izrekao zbog napada na policajca tokom protesta opozicije 2015.

Knežević se žalio svim sudskim instancama, do Ustavnog suda i svuda je bio odbijen, a njegovi stranački suradnici su, na kraju tražili za njega pomilovanje od predsjednika države Filipa Vujanovića, koje, također, nije dobio.

Knežević je kazao kako je 20 godina života posvetio beskompromisnoj borbi protiv režima Mila Đukanovića i da svojim dosadašnjim političkim angažmanom nije ugrozio zajedničko opoziciono djelovanje i interes, te da je odluku o dobrovoljnom odlasku u zatvor donio u interesu predsjedničke kampanje njihovog kandidata Mladena Bojanića.

“Rezultat te moje borbe je poznat. Pravosnažno sam osuđen na četvoromjesečnu kaznu zatvora u jednom političkom procesu. Već sedam mjeseci se nalazim kao optuženi u drugom političkom procesu, a u trećem sam označen kao vođa kriminalne skupine koja je zastupnicima (vladajuće) Demokratske partije socijalista rekla istinu”, naveo je Knežević u izjavi dostavljenoj medijima.