Globus

Crnogorska policija

Četiri Crnogorca uhapšena na brodu u Venezueli, pronađeno pet tona kokaina

26/02/2020

Brod na kojem je zaplijenjen kokain plovio je pod zastavom Kameruna, a prema informacijama španjolskih medija, isplovio je početkom februara iz Surinama te je, nakon kratkog pristajanja u luci Guaranao u Venezueli, put nastavio ka Solunu

Ukupnp pet tona kokaina pronađeno je na brodu Aressa koji je u međunarodnoj akciji policija presrela u vodama Venezuele, objavila je danas popodne crnogorska policija.

“Pretragom broda Aressa pronađene su još četiri tone kokaina pa je ukupno za sada pronađeno pet tona”, objavila je policija nakon što je ranije danas saopćila da je pronađena jedna tona kokaina.

“Nastavlja se daljnja pretraga, a o rezultatima ćemo javnost obavijestiti pravovremeno”, priopćila je crnogorska policija na Twitteru.

Uhapšena su četiri državljanina Crne Gore

Prema informacija portala Vijesti, u ovoj akciji su, uz crnogorsku, učestvovale policije Srbije, Velike Britanije i Nizozemske. Uhapšena su četiri državljanina Crne Gore, koji su bili pomorci na brodu Aressa.

Kako prenosi list, brod na kojem je zaplijenjen kokain plovio je pod zastavom Kameruna, a prema informacijama španjolskih medija, isplovio je početkom februara iz Surinama te je, nakon kratkog pristajanja u luci Guaranao u Venezueli, put nastavio ka Solunu.

Akciju hapšenja inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila ovu kriminalnu grupu, nakon čega je informacije uputila partnerskim službama Velike Britanije.

Brod nadziran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike

“Brod Aressa je lociran i nadziran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, s posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobivanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aressu, nizozemska mornarica u Arubi je presrela brod i započela detaljan pretres”, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sredinom prošle godine također crnogorski pomorci uhićeni su u rekordnoj zapljeni kokaina u Sjedinjenim Američkim Državama. Američke vlasti su tada u luci Philadelphia, na brodu MSC Gayane, pronašli 20 tona kokaina. Od šest uhićenih pomoraca s tog broda četvorica su bili crnogorski državljani.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.