Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliski istok

Četvero Palestinaca ubijeno na Zapadnoj obali, među njima i dvoje djece

gaza izrael
Foto: Nidal Eshtayeh/Xinhua/Pixsell

Izraelska vojska u saopćenju je navela da su Zubeidi i Hanoun ubijeni “tokom zajedničkih protuterorističkih aktivnosti IDF, ISA i izraelske granične policije u kampu Jenin”

Četvero Palestinaca, među kojima i dvoje djece, ubile su u srijedu izraelske snage u gradu Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali, javila je palestinska zvanična novinska agencija WAFA.

– Dvoje djece, Adama Samera Al-Ghoul (osam godina) i Basil Suleiman Abu Al-Wafa (15), ubile su okupatorske snage u gradu Jeninu – navodi palestinsko ministarstvo zdravstva.

Nekoliko sati kasnije, WAFA je javila da su izraelske snage ubile još dvojicu Palestinaca, Muhameda Jamala Zubaidija i Wissama Ziada Hanouna iz logora Jenin, dodajući da su “okupacijske snage odnijele njihova tijela”.

Izraelska vojska u saopćenju je navela da su Zubeidi i Hanoun ubijeni “tokom zajedničkih protuterorističkih aktivnosti IDF, ISA i izraelske granične policije u kampu Jenin”.

– Zubeidi je bio viši operativac Islamskog džihada i jedan od ključnih terorista u logoru Jenin. Bio je uključen u opsežne terorističke aktivnosti, izvodeći pucnjave i promovirajući dodatne terorističke napade – dodaje vojska, prenosi Reuters.