Četveročlana porodica u Sydneyu pronađena mrtva u porodičnoj kući

sydney

Četveročlana porodica i njihov kućni ljubimac pronađeni su jutros mrtvi u porodičnoj kući na sjeveru Sydneyja, u Australiji.

Policija je saopćila kako je riječ o Fernandu Manriqueu (44), njegovoj supruzi Mariji Claudiji Lutz (42) i njihovo dvoje djece Elisi (11) i Martinu (10).

Istražuje se da li je riječ o ubistvima ili samoubistvima, dok policija tvrdi kako u kući nije pronašla tragove nasilja niti oružje.

Policija je zaprimila poziv rano jutros nakon što se Manrique nije pojavio na poslu u kantini lokalne škole. Po dolasku u kuću, policija je zatekla četiri beživotna tijela kao i psa koji nije davao znakove života.

Prema pisanju australijskih medija, riječ je o porodici koja je svakodnevno šetala sa djecom i obavljala normalne svakodnevne aktivnosti. Imali su dobre odnose sa svima, stoga je u školi bilo sumnjivo kada se Manrique nije pojavio na poslu.

Dječak i djevojčica, kako su potvrdile komšije, imali su autizam. Njihova majka, Marija, često je provodila kampanje i vodila projekte s ciljem podizanja svijeti o autizmu.

Porodica je doselila u Sydney iz Kolumbije 2005. godine.