Globus

Srbija

Četverostruki ubica otkrio motiv zločina: “Ubijala je sa mnom”

28/09/2019

Iako je Pernić policiji prvo rekao da je on sam odgovoran za masakr u ovom selu, tvrdeći da je to učinio zbog novca za liječenje „ljubavnice“, poslije nešto više od mjesec dana od zločina odlučio je da promijeni iskaz

Odlučio sam da propjevam, volio sam Maju i htio da je zaštitim da ne ode u zatvor. Bio sam spreman da robijam sam. Međutim, saznao sam da me je varala sa više muškaraca i zbog toga više neću da je štitim. Maja je, priznajem, bila moj saučesnik u masakru u kući Kazimirovića – izjavio je 35-godišnji ubica iz Jabukovca Davor Pernić.

On je ovo ispričao policiji na dopunskom saslušanju.

Pernić je uhapšen 7. avgusta na salašu porodice Kazimirović, u tom mjestu hicima iz pištolja on je ubio četiri osobe – Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Iako je Pernić policiji prvo rekao da je on sam odgovoran za masakr u ovom selu, tvrdeći da je to učinio zbog novca za liječenje „ljubavnice“, poslije nešto više od mjesec dana od zločina odlučio je da promijeni iskaz.

Istražiteljima je navodno kazao da mu je u četvorstrukom ubistvu pomagala upravo 25-godišnja „ljubavnica“ Maja B., inače supruga njegovog školskog druga, koja je zbog toga uhapšena u četvrtak.

– Maja je u Kazimiroviće pucala iz puške koja je, baš kao i oružje koje sam ja koristio i koje posjedujem, pronađeno zakopano na salašu mog oca. Oboje smo tada nosili rukavice, ali u svom mobilnom telefonu čuvam prepisku s Majom koja može lako da potvrdi moje riječi. Saznanje da je bila s drugim muškarcima me je ubilo – navodno je Pernić ispričao istražiteljima.

Maja B. juče je saslušana u Višem tužilaštvu u Negotinu gde je, kako saznajemo, priznala da je bila s Pernićem u vezi.

– Varala sam muža s njim, ali nemam veze sa ubistvom Kazimirovića – navodno je rekla uhapšena djevojka na saslušanju, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana. Tužilaštvo je naložilo da se obavi vještačenje njenog telefona kako bi se provjerile Pernićeve tvrdnje o njihovom međusobnom dopisivanju.

Mještani Jabukovca tvrde da nakon svega što se dogodilo nisu iznenađeni Majinim hapšenjem.

– Maja je ranije pucala iz vatrenog oružja, nije to ništa novo. Uzevši to u obzir, Pernićeve tvrdnje se lako mogu pokazati kao istinite, ali istragu treba prepustiti policiji – pričaju mještani.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.