Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

CIA objavila nikad viđene snimke pronađene u računaru Osame bin Ladena

02/11/2017

CIA je objavila nikad viđene snimke koje su pronađene u računaru svojevremeno najtraženijeg terorista svijeta Osame bin Ladena.

Kućni snimci zaplijenjene su tokom racije na Bin Ladenovo skrovište u pakistanskom gradu Abbottabadu prije šest i pol godina. Tokom akcije idejni začetnik napada na New York 11.9.2001. je i ubijen od strane američkih specijalaca.

Nevjerovatni snimci koje je objavila CIA poprilično svjedoče o tome kako je izgledao Bin Ladenov život dok je bio u bijegu.

Unutar zidina goleme kućerine u pakistanskoj zabiti odvijao se potpuno normalan život. Njegova djeca i unuci se bezbrižno igraju na igralištu, svi su nasmijani i izgledaju kao da se oko njih ništa ne događa.

Na laptopu su pronađeni i neke bizarni snimci na kojima terorista snima domaće životinje koje su uzgajali unutar zidina. Također, jedan snimak pokazuje kako izgleda Abbottabad tokom sva četiri godišnja doba.

Ipak, od jedne snimke čak bi i moglo biti neke koristi za obavještajne agencije. Na njoj se može vidjeti odraslog Hamzu bin Ladena, Osaminog sina i vjerovatnog nasljednika. Do sada su bile poznate snimke samo iz njegova djetinjstva, a ovo je prvi put da se Hamza može vidjeti kao odrasli muškarac.

Snimak traje sat vremena i napravljen je za vrijeme Hamzine svadbe. Sjedio je u društvu s drugim muškarcima, nervozno se smijao i slušao kako okupljeni oko njega pričaju o “novom princu svih mudžahedina”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.