Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CNN savjetuje turistima da izbjegavaju Dubrovnik

dubrovnik_final_cover

Dubrovnik se našao na listi američke televizije CNN na kojoj je 12 turističkih destinacija koje bi ove godine trebalo izbjegavati.

Hrvatski grad se našao na nepopularnom trećem mjestu odmah iza škotskog ostrva Skye i španske Barcelone, prenose hrvatski mediji.

CNN u objašnjenju liste navodi da je problem Dubrovnika “ekstremno veliki broj turista”, zbog čega su gradske vlasti ograničile broj onih koji se mogu popeti na gradske zidine i ući u staro gradsko jezgro na 4.000 turista dnevno.

Američka trelevizija podsjeća da je u određenim periodima u 2016. godini, posebno kada se u Dubrovniku snimala popularna serija “Igra prijestolja”, broj turista iznosio čak 10.388 ljudi.

Vlasti Dubrovnika su ograničile i broj kruzera koji ulaze u gradsku luku, jer je na njima u 2016. godini u grad stiglo 800.000 turista, koji su se na ovoj destinaciji zadržali u prosjeku samo tri časa.

Među destinacijama čije izbjegavanje preporučuje CNN su i italijanska Venecija, grčki Santorini, kraljevina Butan, indijski Taj Mahal i Machu Picchu u Peruu.