Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čolović za špijunažu osuđen na tri godine zatvora

Visi-sud-Beograd34

Viši sud u Beogradu potvrdio je danas nagodbu između Čede Čolovića (57) i tužiteljstva te ga osudio na kaznu zatvora od tri godine na osnovu sporazuma prema kojem je Čolović priznao da je špijunirao u korist Hrvatske.

Istom odlukom sud je Čoloviću produžio pritvor koji mu je određen u nedjelju, priopćeno je iz suda.

Sudac za prethodni postupak danas je donio presudu kojom je, kako je precizirano, prihvatio sporazum o priznanju kaznenog djela zaključenog u nedjelju, 4. rujna, između Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i okrivljenog Čolovića.

Tom presudom Čolović je proglašen krivim zbog izvršenja kaznenog djela špijunaža i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, prenosi Tanjug.

Čolovića, koji ima državljanstvo Republike Srbije i Republike Hrvatske, uhitili su operativci Bezbjednosno-informativne agencije.

Beogradski mediji prenijeli su da je Čolović uhićen u okolici Beograda prošloga tjedna, dok se spremao pobjeći u Hrvatsku, pošto mu je javljeno da je otkriven.

Hrvatska strana zanijekala je da ima bilo kakve veze s uhićenim.

Čolović je rodom iz sela Tepljuha kod Drniša, a prebivalište mu je u Beogradu. U Srbiju je došao kao izbjeglica u kolovozu 1995. godine u vrijeme hrvatske vojno-policijske operacije “Oluja”.