Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Čopor vukova upao u staju među 700 ovaca, napravili su masakr

vukovi

Prije nekoliko dana na tom području u vučjim raljama završilo je dvadesetak svinja, što dovoljno govori o razmjeru vučje populacije u tom dijelu

Čopor vukova, pod okriljem noći, počinio je pravi masakr u staji Mladena Sarajlića iz Sitnog Donjeg (Perković) kod Šibenika, piše Slobodna Dalmacija.

Predatori su preskočili armiranu ogradu i kroz otvoreni prozor zidanog objekta, na visini većoj od dva metra, uskočili među 700 ovaca i usmrtili njih 15, a naklavši njih 15.

Jezive snimke vukova koje teroriziraju Dalmaciju poslao nam je nesretni vlasnik koji ne vidi pravog načina borbe protiv krvoločnih zvijeri. Samo tokom prošle godine ostao je bez četrdesetak ovaca, a strvine na desetine njih nikada nije ni pronašao.

– Nažalost, ove scene svakodnevnica su u našem kraju. Da stvar bude još žalosnija, prije provale u tor vukovi su zaklali psa koji je bio pored staje. Očito da se radi o više jedinki koji veća danima kruže oko moje stoke.

Oni su očito kod mene našli bogatu trpezu i teško je sada od njih očekivati da napuste ovo područje. Ne znam kako se protiv njih boriti. Umjesto “sankcioniranja” na način da se dozvoli odstrel, još malo pa će proglasiti ovce i koze prirodnom hranom vukovima, pa nam neće ni oštete isplaćivati – ogorčen je Sarajlić.

Prije nekoliko dana na tom području u vučjim raljama završilo je dvadesetak svinja, što dovoljno govori o razmjeru vučje populacije u tom dijelu Dalmatinske zagore i problemu koji je odavno prerastao lokalnu razinu. Vukovi se više ne “zalijeću” samo na rijetko naseljena područja nego i na veća mjesta, poput Sitnog Donjeg.