Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čovjek koji je predvidio raspad SSSR-a i 11. septembar, upozorava SAD

Donald_Trump_2

Sociolog koji je predvidio raspad SSSR-a upozorava da je američka globalna moć u fazi ubrzanog slabljenja pod vodstvom Donalda Trumpa i da će se potpuno urušiti dok je on u Bijeloj kući.

Norveški profesor Johan Galtung poznat je kao otac mirovnih studija i u svijetu je poznat po brojnim uspješnim predviđanjima velikih, historijskih događaja, među kojima su protesti na Tiananmenu i teroristički napadi 11. septembra 2001.

Predviđanjem da će SAD prestati biti svjetska velesila do 2025. godine izazvao je brojne kontroverze, ali je za vrijeme administracije Busha tu granicu pomaknuo na 2020. godinu. Sada kaže da je takav scenarij neizbježan pod vodstvom Donalda Trumpa.

“Izbor Donalda Trumpa za predsjednika drastično će ubrzati cijeli proces. Ipak, što će on točno učiniti kao predsjednik još ostaje za vidjeti”, kazao je Galtung za Vice. Dodao je da je Trumpov kritični stav prema NATO-u jasan pokazatelj da će SAD prestati biti velesila.

“Kolaps ima dvije faze”, kaže ugledni profesor. “Prvo će druge države početi odbijati savezništvo s SAD-om i SAD će sam morati izvršavati ubojstva diljem svijeta sam”, kaže. “Oboje se već događa, samo Sjeverna Europa još podržava SAD u sudjelovanju u ratovima diljem svijeta. Do 202. godine i ta će podrška nestati”.