komemoracija na cetinju

Čovjek koji je u masakru izgubio dvije sestre: “Oslobodite čovjeka koji ga je ubio”

f_25805755_1280

Radunović je u ovom masakru izgubio dvije sestre Milu i Aleksandru Radunović

Povodom masakra koji se u petak dogodio na Cetinju, kada je ubijeno 10 osoba, danas je u Vladinom domu na Cetinju održana komemoracija žrtvama. Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poslana je poruka da Cetinje nije samo u svom tugovanju i da tuguje cijela Crna Gora, javlja agencija Anadolija.

Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 10 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi, rekao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Istaknuo je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez ikakve krivnje u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković.

On je naveo da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

“Pamtit ćemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi”, rekao je Đurašković.

Na komemoraciji su bili prisutni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, brojni ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti, kao i članovi obitelji tragično stradalih.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 10 osoba, među kojima je i napadač (34), dok je šest osoba ozlijeđeno. Među ubijenima su 81-godišnjak, 74-godišnjakinja te djeca od osam i 11 godina.

Povodom tragedije na Cetinju u Crnoj Gori je proglašena trodnevna žalost.

“Da ta djeca koju taj čovjek ima, ne ostaju bez oca po drugi put…”

Nakon komemorativne sjednice, koja je održana u Vladinom domu na Cetinju, građanin Cetinja Tiodor Radunović obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin, koji je pucao u Vuka Borilovića, bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje kazneno djelo, javlja RTCG.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovjek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

“Da ta djeca koju taj čovjek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovjek ne tereti”, kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Nakon njegovog kratkog obraćanja u dvorani su se začuli aplauz i riječi podrške.

Kako navodi portal cdm.me, Radunović je u ovom masakru izgubio dvije sestre Milu i Aleksandru Radunović.